15 februarie 2023

Paste cu fructe de mare

 


Ingrediente

250 g paste

1 pungă cu fructe de mare congelate( 250-300g)

2 ouă

1 cățel de usturoi 

1/2 pahar de vin alb (opțional)

3 roșii mici

Ceapă, patrunjel verde

Sare/delikat,piper, chilii (opțional)

        Într-o oală cu apă puneți pastele la fiert iar între timp pregătiți o tigaie cu puțin ulei și usturoiul mărunțit pentru sos.

      Ouăle le mixați cu o furculiță într-un bol.

        Fructele de mare le puneți în apă rece pentru decongelare apoi pe așezați pe un prosop de hârtie ,le uscați puțin și le mutați în tigaie și dați drumul la foc. 

       După 5 minute adăugați vinul și condimentați. Lăsați  pe foc pănă scade apoi adăugați puțin ulei,roșiile tăiate in două sau întregi și ouăle. Amestecați și rupeți omleta în mai multe bucăți "scrob" îi spunem noi în Moldova.

       Scurgeți pastele,adăugați-le peste sos și omogenizați bine ,condimentați dacă mai este nevoie și presărați ceapă și pătrunjel verde.

                                 Poftă bună! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu