20 februarie 2023

Rață cu legume

 


Ingrediente 

1 rață curățată și spălată 

Legume congelate (morcovi, broccoli, fasole verde, conopidă, gulie)

1 pahar de vin

5 căței de usturoi

Sare/delikat,  piper

1 pungă pentru cuptor (punguța magică😄)

Varză pak choi (opțional)

          Pregătiți un sos din 3 căței de usturoi dați pe răzătoare, sare/delikat, piper și puțin ulei și masați rața bine apoi o băgați-o într-o pungă pentru cuptor ,turnați vinul peste ea și o sigilați. 

  Așezați o foaie de copt într-o tavă și o dați la cuptor pentru ~2 ore la 160°- 170°.

          Legumele le scurgeți bine după ce s-au dezghețat în prealabil în apă rece și le puneți la prăjit, într-o tigaie cu puțin ulei și 2 căței de usturoi mărunțiți, la foc iute, timp de 10 minute.

   Stingeți focul și adăugați varza pak choi deasupra.

     Condimentați cu sare și piper.

          Așezați rața împreună cu legumele într-un platou mai adânc și presărați puțin piper.

                     Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu