24 februarie 2023

Tocăniță de rață

 


Ingrediente

carne de rață

1 ceapă mai mare

1 morcov

1 ardel gras roșu 

1 bucată de țelină verde (5cm)

4 căței de usturoi

1 pahar de apă (200m)

1 cutie de roșii în sos /2 roșii mari și 2 linguri bulion

1 lingură de zahăr 

Sare/delikat

piper

Foaie de dafin

           Carnea tăiată fâșii/cuburi cum doriți o fierbeți și o prăjiți în prealabil . Mie mi-a rămas niște carne de la rața făcută în cuptor cu o zi înainte și am folosit-o pe aia😄.

          Legumele le curățați, spălați și le tăiați fâșii/cuburi mai mic sau mai mare ,cum doriți dumneavoastră  și le puneți într-o tigaie la prăjit cu usturoiul mărunțit .

         Odată prăjite adăugați bulionul ,apă și condimentele și lăsați să fiarbă la foc potrivit până scade sosul bine, acoperite cu un capac.

         Spre final adăugați rața prăjită și mai lăsați 2,3 minute apoi închideți focul.

          Între timp puteți pregăti un pui de mămăligă 😋.

                                 Poftă bună! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu