Ingrediente
8 ouă
8 linguri de zahăr
6 linguri făină
2 linguri cacao
Esența de vanilie, rom
Coaja rasă de la 1/2 lămâie și 1/2 portocală
puțină sare
Crema
3 cutii mascarpone
5 linguri de zahăr
Esența de vanilie
1 plic zahăr vanilat
Sirop
500 ml apă
4 linguri de zahăr
Esența de vanilie și rom
Coajă rasă de lămâie și portocală
200 ml frișcă pentru decor( opțional)
Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixați cu zahărul într-un bol până compoziția rămâne tare, practic este gata în momentul în care întoarceți bolul și nu se varsă 😄.
Gălbenușurile le amestecați cu sarea, esențele și coaja de lămâie,portocală în alt bol separat cu o furculița apoi le încorporați în compoziția de albușuri.
Ulterior încorporați făina și cacaua.
Eu personal împart compoziția în trei boluri în mod egal apoi coc blaturile pe rând să fie egale 😁, în tava pregătită în prealabil cu foaie de copt. Băgați tava la cuptor pe penultima treaptă la 170° .
Crema
Mixați crema de mascarpone cu zahărul și esența de vanilie la viteză maximă până se întărește bine. Nu întrați în panică dacă se înmoaie crema , voi continuați să mixați , dacă trageți un ochi la mâna parcă au mai crescut mușchii puțin 😄. Băgați crema la frigider până va apucați de ornat.
Sirop
Puneți apă și zahărul într-o oliță mai mică și amestecați până se topește tot zahărul apoi luați de pe foc și adăugați aromele. Lăsați să se răcească.
Însiropați și ornați tortul după bunul plac cu frișcă dacă doriți și căpșuni.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu