Ingrediente
300 ml lapte /apă călduță
500-600 g făină
1 cub de drojdie proaspătă/ 25 g
2 linguri de zahăr / 50 g
1 linguriță , nu plină de sare
Esența de vanilie, rom
Coaja de la 1/2 de lămâie și portocală
2,3 linguri de ulei pentru frământat
Ulei pentru prăjit
Într-un bol turnați laptele și adăugați toate ingredientele, făina o lăsați la final. Frământați bine aluatul sa nu se mai prindă de mâini ,acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l la crescut timp de 40 minute sau până își dublează volumul.
Odată crescut mutați-l pe blatul de lucru și împărțit-l în mai multe bucăți de mărimea unui pumn.
Întindeți fiecare bucată în formă de cerc și prăjiți turtele într-o tigaie cu ulei mai mult .
Presărați zahăr pudră și zahăr tos.
Pofta bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu