5 februarie 2023

Turte moldovenești

 


Ingrediente 

300 ml lapte /apă călduță 

500-600 g făină 

1 cub de drojdie proaspătă/ 25 g

2 linguri de zahăr / 50 g

1 linguriță , nu plină de sare 

Esența de vanilie, rom

Coaja de la 1/2 de lămâie și portocală 

2,3 linguri de ulei pentru frământat 

Ulei pentru prăjit 

          Într-un bol turnați laptele și adăugați toate ingredientele,  făina o lăsați la final. Frământați bine aluatul sa nu se mai prindă de mâini ,acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l la crescut timp de 40 minute sau până își dublează volumul.

          Odată crescut mutați-l pe blatul de lucru și împărțit-l în mai multe bucăți de mărimea unui pumn.

          Întindeți fiecare bucată în formă de cerc și prăjiți turtele într-o tigaie cu ulei mai mult .

         Presărați zahăr pudră și zahăr tos. 

                        Pofta bună! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu