28 ianuarie 2023

Chiacchiere (dulce de carnaval)

 


 Ingrediente 

500 g făină 

2 ouă 

100 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

100 ml vin alb

50 ml apă 

50 g unt la temperatura camerei 

20 g drojdie

puțină sare

Coaja de la o lămâie, esența de vanilie

Zahăr pudră pentru decor.

        Într-un bol puneți făina și adăugați toate ingredientele. Frământați și formați aluatul apoi îl înveliți în folie transparenta și îl lăsați 30 minute deoparte.

       Întindeți o foaie subțire și tăiați formele dorite. Puneți 500 ml ulei într-o tigaie și lăsați  să se încălzească foarte bine apoi prăjiți câte 2,3 foi odată.  Presărați zahăr pudră din abundență.

               Poftă bună! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu