14 ianuarie 2023

Paste cu pancetta și ciuperci


 

Ingrediente 

250 g paste

200 g pancetta 

2 ouă 

4 ciuperci Champignon 

100 g mazăre (opțional)

2 căței de usturoi 

ceapă verde

sare/delikat 

piper

chilli (opțional)

Parmezan 

          Într-o oală puneți apa la fiert. Când ajunge în punctul de fierbere adăugați pastele și le lăsați 8-10 minute.

          Între timp pregătiți sosul . Ciupercile curățate le tăiați felii subțiri și le puneți într-o tigaie cu puțin ulei la prajit împreună cu pancetta și usturoiul mărunțit. 

          Când s-au rumenit bine adăugați ouăle mixate cu o furculiță într-un bol separat în prealabil și începeți să vă jucați 😅 cu lingura de lemn până mărunțiți tot oul (scrob îl numim noi în Moldova). Adăugați mazarea(opțional) și condimentați cu sare/delikat, piper și închideți focul .

         Scurgeți pastele și amestecați-le cu sosul pregătit. Presărați piper, ceapă verde, chilli,  ulei cu chilli ( eu personal mănânc foarte picant🤣 și îl folosesc bineînțeles doar în farfuria mea😄 ) și parmezan.

        O rețetă rapidă și ușoară pregătită în 10 minute .

                                   Poftă bună! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu