Această rețetă cu multă untură o fac la Crăciun pentru că pregătesc cornulețe, nuci și caise cu aceeași compoziție. Pentru mai puține pregătiți în jumătate toate ingredientele.
Ingrediente
800 g untură topită
200 ml apă călduță
200 g zahăr
4 ouă
1 cub de drojdie proaspătă / 50g
Coajă rasă de la o lămâie și o portocală
Esența de vanilie/esența lămâie,portocală
Sare
rahat tăiat mic
Făină cât cuprinde (~1,5kg depinde de făină, mai umedă ,mai uscată)
Zahăr pudră pentru tăvălirea cornulețelor
Într-un castron amestecați untura cu apă , zahărul, drojdia, ouăle, esențele și coaja de lămâie și portocală. Învârtiți până se dizolvă tot zahărul apoi adăugați făină câte puțin cât este nevoie.
Lăsați 30 minute să se odihnească. Între timp tăiați rahatul fâșii subțiri.
Pe masa de lucru formați cercuri mai multe și tăiați triunghiuri cât mai înguste, puneți câte o bucată de rahat și rulați.
Așezați cornulețe într-o tavă pregătită în prealabil cu hârtie de copt și dați la cuptorul preîncălzit la 170° până se rumenesc.
Tăvăliți cornulețele prin zahăr pudră amestecat cu 2 plicuri de zahăr vanilat dacă aveți 😉.
Spor la treabă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu