Această rețetă cu multă untură o fac la Crăciun pentru că pregătesc cornulețe, nuci și caise cu aceeași compoziție. Pentru mai puține pregătiți în jumătate toate ingredientele.
Ingrediente
800 g untură topită
200 ml apă călduță
200 g zahăr
4 ouă
1 cub de drojdie proaspătă / 50g
Coajă rasă de la o lămâie și o portocală
Esența de vanilie/esența lămâie,portocală
Făină cât cuprinde (~1,5kg depinde de făină, mai umedă ,mai uscată)
Sare
Crema
100 g nucă măcinată
50 g unt topit
2-3 linguri de cacauă
Resturile care rămân de la nucile coapte
Esența de rom, vanilie
4-5 linguri zahăr
Decor
Zahăr pudră
Într-un castron amestecați untura cu apă , zahărul, drojdia, ouăle, esențele și coaja de lămâie și portocală. Învârtiți până se dizolvă tot zahărul apoi adăugați făină câte puțin cât este nevoie.
Formați biluțe mici cât mai multe ,apoi va apucați de treabă 🤣.
Pregătiți aparatul cu forma de nuci și coaceți jumătățile apoi le așezați într-un castron.
Odată făcute îndepărtați compoziția din jurul nucii, dar nu o aruncați pentru că ulterior o veți folosi la cremă.
Pentru cremă amestecați toate ingredientele și umpleți fiecare jumătate în parte apoi le uniți.
Tăvăliți nucile prin zahăr pudră amestecat cu 2 plicuri de zahăr vanilat dacă aveți 😉.
Spor la treabă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu