5 ianuarie 2023

Nuci

 Această rețetă cu multă untură o fac la Crăciun pentru că pregătesc cornulețe,  nuci și caise cu aceeași compoziție. Pentru mai puține pregătiți în jumătate toate ingredientele.  




Ingrediente 

800 g untură topită 

200 ml apă călduță 

200 g zahăr 

4 ouă

1 cub de drojdie proaspătă / 50g

Coajă rasă de la o lămâie și o portocală 

Esența de vanilie/esența lămâie,portocală 

Făină cât cuprinde (~1,5kg depinde de făină, mai umedă ,mai uscată)

Sare


Crema

100 g nucă măcinată 

50 g unt topit

2-3 linguri de cacauă

Resturile care rămân de la nucile coapte

Esența de rom, vanilie

4-5 linguri zahăr 


Decor

Zahăr pudră 


           Într-un castron amestecați  untura cu apă , zahărul, drojdia, ouăle, esențele și  coaja de lămâie și portocală.  Învârtiți până se dizolvă tot zahărul apoi adăugați făină câte puțin cât este nevoie. 

           Formați biluțe mici cât mai multe ,apoi va apucați de treabă 🤣.

           Pregătiți aparatul cu forma de nuci și coaceți jumătățile apoi le așezați într-un castron.

           Odată făcute îndepărtați compoziția din jurul nucii, dar nu o aruncați pentru că ulterior o veți folosi la cremă. 

           Pentru cremă  amestecați toate ingredientele și umpleți fiecare jumătate în parte apoi le uniți.

           Tăvăliți nucile prin zahăr pudră  amestecat cu 2 plicuri de zahăr vanilat dacă aveți 😉.

                        Spor la treabă! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu