5.1.23

Aperitive cu somon afumat și spanac


  Ingrediente 

300 g spanac congelat

5 ouă 

5 linguri de ulei

5 linguri de făină 

4 linguri pline cu smântână  

1 plic praf de copt

1 vârf de scobitoare de colorant verde (optional)

Sare, piper 


Compoziția cu brânză 

Somon afumat 100 g

2 cutii brânză Philadelphia sau altă marcă 

100 g telemea sărată 

Marar, pătrunjel ,ceapă verde

2 linguri pline cu smântână 

Sare

Ciuperci (opțional)

             Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri separate, albușurile le mixați cu sarea până își dublează volumul iar gălbenușurile  cu spanacul scurs în prealabil foarte bine, piperul și smântâna. 

             Încorporați compoziția de gălbenușuri în cea de albușuri, adăugați praful de copt și făina câte o lingură pe rând.

             Pregătiți o tavă de cuptor mai mare cu hârtie de copt și turnați compoziția apoi nivelați în mod egal toată suprafața și dați la cuptorul preîncălzit la 170 °până se coace.

             Tăiați blatul în 3 părți  dreptunghiulare egale sau pentru ruladă îl lăsați întreg.

Compoziția cu brânză 

            Într-un bol adăugați crema de brânză, mărar, pătrunjel, ceapă verde ,ciuperci dacă doriți ,brânza sărată și smântâna și omogenizați bine. Întindeți crema obținută pe fiecare blat pe rând adăugând și câteva fâșii de somon afumat  ...faceți un tort😉. 

Pentru ruladă procedați la fel , blatul ii lăsați pe foaia de copt , puneți crema de brânză ,somon afumat  și rulați strâns apoi dați la rece cel puțin 30 minute.

          Decorați aperitivele după imaginația voastră. 

                           Pofta bună! 






         


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu