25.1.23

Orez cu legume și creveți

 


Ingrediente 

200 g orez

300 g creveți 

1 morcov

1 ardei roșu, 1 ardei verde

puțin patrunjel

3 fire ceapă verde

3 ciuperci

1 cățel de usturoi

Sare/delikat 

Piper

1/2cutie roșii în sos sau 2 linguri de bulion

1/2 lingură de zahăr 

          Spălați orezul și îl puneți într-o oală cu apa la fiert cu puțină sare sau delikat.

          Între timp curățați, spalați și tăiați legumele cum doriți și le puneți la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei la foc iute. Odată prăjite dați deoparte și încorporați orezul. Condimentați cu sare /delikat și piper și mutați compoziția într-un bol/platou ce aveți prin casa.

         Creveții îi curățați, spălați și îi puneți la prăjit  într-o tigaie cu usturoiul mărunțit, apoi adăugați roșiile în sos sau bulionul , o jumătate de pahar cu apă,  zahărul și condimentați cu sare și piper. Lăsați pe foc până compoziția scade bine, și mutați-o peste orez.

         Decorați cum doriți dumneavoastră.

                                    Poftă bună! 






          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu