Ingrediente
200 g unt la temperatura camerei
200 g zahăr
24 linguri făină
4 ouă
Coaja rasă de la 1 lămâie
2 plicuri zahăr vanilat/ 2 esența de vanilie
Puțină sare
Ciocolată, decorațiuni, nucă de cocos...
1 plic praf de copt
Într-un bol mixați untul cu zahărul și zahărul vanilat până se dizolvă apoi adăugați ouăle pe rând, esența de vanilie, coaja de lămâie, și sarea. Făina o amestecați separat într-un bol cu praful de copt apoi o încorporați toată încet în compoziția cu unt.
Puneți aluatul în folie transparentă și băgați la frigider o oră doar dacă doriți sa dați diferite forme la biscuiți, pentru "Ciucălăi" pregătiți masina (de carne) cu forma de biscuiți și începeți să-i formați apoi îi așezați în tava de copt pregătită în prealabil cu foaie de copt.
Se dau la cuptorul preâncălzit la 170° timp de 15 minute, dar verificați 😅.
Eu personal pregătesc compoziția înainte cu o seară și o las toată noaptea la frigider , a doua zi o scot înainte cu o oră apoi ma apuc de treabă. Dacă am pofticiosi și se lasă cu mârâieli îi fac pe loc🤣😄.
Decorați biscuiții după imaginația dumneavoastră sau deloc.
Pofta bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu