5.1.23

Biscuiți de casa "Ciucălăi "




 

Ingrediente 

200 g unt la temperatura camerei

200 g zahăr 

24 linguri făină 

4 ouă 

Coaja rasă de la 1 lămâie 

2 plicuri zahăr vanilat/ 2 esența de vanilie

Puțină sare

Ciocolată, decorațiuni, nucă de cocos...

1 plic praf de copt

               Într-un bol mixați untul cu zahărul și zahărul vanilat până se dizolvă  apoi adăugați ouăle pe rând, esența de vanilie, coaja de lămâie, și sarea. Făina o amestecați separat într-un bol cu praful de copt apoi o încorporați toată încet în compoziția cu unt. 

              Puneți aluatul în folie transparentă și băgați la frigider o oră doar dacă doriți sa dați diferite forme la biscuiți,  pentru "Ciucălăi" pregătiți masina (de carne) cu forma de biscuiți și începeți să-i formați apoi îi așezați în tava de copt pregătită în prealabil cu foaie de copt.

              Se dau la cuptorul preâncălzit la 170° timp de 15 minute, dar verificați 😅.

                Eu personal pregătesc compoziția înainte cu o seară și o las toată noaptea la frigider , a doua zi o scot înainte cu o oră apoi ma apuc de treabă. Dacă am pofticiosi și se lasă cu mârâieli îi fac pe loc🤣😄.

                Decorați biscuiții după imaginația dumneavoastră sau deloc.

                                  Pofta bună!






               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu