5 ianuarie 2023

Somon cu legume la tigaie


 

Ingrediente

6 bucăți de somon

500 g legume congelate ( morcov, conopidă, broccoli)

250 g ciuperci

10 roșii cherry 

Ceapă verde, pătrunjel

1/2 lamaie 

3 linguri vin alb

2 căței de usturoi ras ,1 întreg 

Sare/delikat/piper

Ulei

         Într-un bol amestecați puțin ulei ,usturoiul ras, vinul, zeama de la 1/2 lamaie ,pătrunjel mărunțit, sare și piper și amestecați. 

          Ungeți fiecare bucată de somon cu acest sos apoi le așezați pe un fund. Pregătiți o tigaie cu ulei și puneți bucățile de pește la prajit.

        Între timp spălați roșiile,curățați ciupercile și le tăiați fâșii subțiri. 

        Puneți ciupercile cu cățelul de usturoi tăiat mai mic la prăjit într-o tigaie mai înaltă la foc iute, odată rumenite bine adăugați legumele congelate dar scurse în prealabil,  focul sa fie tot iute😄  , condimentați cu sare di piper , învârtiți bine .

         După 5 minute adăugați roșiile 1 minut condimentați dacă mai este nevoie și închideți focul.

         Așezați frumos într-un platou și presărați ceapă verde, decorați cu lămâie cum doriți dumneavoastră. 

                         Pofta bună!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu