5.1.23

Caise

 Această rețetă cu multă untură o fac la Crăciun pentru că pregătesc cornulețe,  nuci și caise cu aceeași compoziție. Pentru mai puține pregătiți în jumătate toate ingredientele.  



Ingrediente 

800 g untură topită 

200 ml apă călduță 

200 g zahăr 

4 ouă

1 cub de drojdie proaspătă / 50g

Coajă rasă de la o lămâie și o portocală 

Esența de vanilie/esența lămâie,portocală 

Făină cât cuprinde (~1,5kg depinde de făină, mai umedă ,mai uscată)

Sare

Colorant roșu, galben și albastru 


Crema

200 g unt la temperatura camerei 

2-3 linguri de cacauă

Esența de rom, vanilie

4-5 linguri zahăr 

compoziția rămasă de la scobirea caiselor


Decor

Zahăr 


           Într-un castron amestecați  untura cu apă , zahărul, drojdia, ouăle, esențele și  coaja de lămâie și portocală.  Învârtiți până se dizolvă tot zahărul apoi adăugați făină câte puțin cât este nevoie. 

           Formați biluțe de aceeași marime cât mai multe , apoi le așezați într-o tavă pregătită în prealabil cu hârtie de copt și dați la cuptorul preîncălzit la 170° până se rumenesc. 

          Lăsați-le sa se răcească apoi le școbiți încet cu vârful unui cuțit în mijloc.

          Între timp pregătiți un bol cu 1 l de apă și esența de lămâie, portocală și vanilie sau lamaie și portocală rasă și o esența de vanilie. 

Împărțiți apa în 4 boluri diverse.  În primul puneți colorant roșu, al doilea galben, al treilea albastru și galben (verde) și al patrulea roșu și galben (portocaliu). 

           Pentru cremă  amestecați toate ingredientele și umpleți fiecare jumătate în parte apoi le uniți.

           Inmuiati caisele prin sirop  apoi prin zahăr  amestecat cu 2 plicuri de zahăr vanilat dacă aveți 😉. Decorați cum doriți dumneavoastră. 

                        Spor la treabă! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu