14 iunie 2013

PRAJITURA CU  MOUSSE DE CIOCOLATA SI CIRESE


                                                                 Ingrediente:

6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri faina
3 lingurite cacaua
putina sare
coaja rasa de lamaie si portocala
esenta vanilie

Mousse cu cirese:
300 ml frisca 
8 g gelatina
200 g cirese curatate

Mousse de ciocolata
100 ml frisca
100 g ciocolata amara
4 g gelatina

Sirop:
100 ml apa
esenta de rom
2 linguri de zahar

Decor:
cirese 
ciocolata


               Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu zaharul, galbenusurile cu un varf de sare.Incorparam compozitiile adaugam cacaua,coaja rasa de lamaie,portocala,esenta de vanilie iar la sfarsit faina pe rand. 


          Tapetam o tava cu hartie de copt ,turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 170 gr 25-30 min pana la proba cu scobitoarea.

          Intre timp punem gelatina in 10 linguri de apa timp de 10 minute apoi pe bain marie pana se topeste toata.

         Formam mousse de cirese si frisca.Batem frisca tare si o punem 5 min la rece.Intre timp spalam si curatam ciresele si le punem pe un servetel sa absoarba toata apa.Punem un sfert din gelatina obtinuta deoparte iar cealalta o incorporam in frisca mestecand incet apoi adaugam ciresele si omogenizam bine.
       Intr o olita mica punem 100 ml de frisca si ciocolata bucati si invartim permanent pana se topeste toata ciocolata.Lasam putin sa se raceasca si adaugam gelatina lasata deoparte si omogenizam bine tot.
       Formam prajitura,insiropam blatul ,adaugam mousse de frisca si cirese apoi mousse de ciocolata  si decoram cu cirese si ciocolata rasa dupa preferinta.


Lasam la rece cel putin 4 ore.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu