1 iunie 2013

PRAJITURA CU CIRESE SI CREMA DE CIOCOLATA ALBA


                                                                     Ingrediente

Blat:
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
un varf de sare
esenta vanilie

200 g cirese
1/2 pahar whisky (optional)
3 linguri zahar

Crema:
300 ml frisca
6 g gelatina
100 g ciocolata alba

                        Ciresele le curatam de samburi ,le punem intr-un  castronel cu whisky si 3 linguri de zahar.
                       Separam ouale,albusurile le batem spuma cu zaharul iar galbenusurile cu sarea.Incorporam cele doua compozitii,adaugam vanilia iar la final faina.Tapetam cu hartie de copt o tava cu peretii detasabili ,turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit 10 min cu aproximatie 170 gr.



             Gelatina o punem cu 5 linguri de apa si o lasam 10 min.Mixam 200 ml frisca intre timp pana devine tare.
            Ciocolata o rupem bucati si o punem in 100 ml frisca lichida pe bain marie.
Cand s-a topit dam de pe foc adaugam gelatina si omogenizam pana se dizolva bine si gelatina.Lasam sa se raceasca bine,apoi incorporam in compozitia de ciocolata in frisca mestecand usor.
           Cand s-a racit blatul insiropam cu sucul lasat de cirese ,asezam ciresele ,turnam crema ,ornam cu nuca de cocos si ciocolata,dupa preferinta si dam la frigider cel putin 4 ore.

                        




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu