27 iunie 2013

PRAJITURA CU MOUSSE DE CARAMEL,
 CAPSUNI SI CIOCOLATA ALBA



                                                                   Ingrediente:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
coaja rasa de lamaie,portocala
esenta de rom,vanilie
3 linguri cacauo
putina sare
8 patratele ciocolata amara rasa

              Albusurile le batem spuma cu zaharul,galbenusurile cu putina sare. Incorporam compozitiile adaugam coaja de lamaie,portocala,esenta de rom si vanilie ,cacaua iar la final faina in vant.Infornam la 170 grade 25-30 min pana la proba cu scobitoare.


Mousse de caramel:

200 ml frisca
4 gr gelatina
3 linguri sirop de caramel
    
              Mixam frisca foarte bine,gelatina o lasam cu 4 linguri de apa 5 min apoi o punem pe baie de aburi pana de topeste bine.Amestecam gelatina cu 3 linguri de sirop apoi incorporam incet cu frisca pana se omogenizeaza.


Mousse de capsuni:

200 ml frisca
4 gr gelatina
3 linguri sirop de capsuni

Mixam frisca foarte bine,gelatina o lasam cu 4 linguri de apa 5 min apoi o punem pe baie de aburi pana de topeste bine.Amestecam gelatina cu 3 linguri de sirop apoi incorporam incet cu frisca pana se omogenizeaza.


Mousse  ciocolata alba:

100 ml frisca
2 gr gelatina
25 g ciocolata alba

Mixam frisca foarte bine,gelatina o lasam cu 3 linguri de apa 5 min apoi o punem pe baie de aburi pana de topeste bine.Amestecam gelatina  calduta cu ciocolata alba  apoi incorporam incet cu frisca pana se omogenizeaza.


Sirop:
100 ml apa
esenta de vanilie
3 linguri zahar

      Punem pe foc apa cu zaharul pana se topeste apoi inchidem focul si adaugam esenta de rom.

Decor:
cirese 
ciocolata amara
alune 

                      Taiem blatul in doua si-l punem intr-o tava detasabila.Insiropam blatul adaugam mousse de caramel ,un rand de ciocolata amara data pe razatoare si dam la rece 2 min apoi punem mousse de capsuni ,un rand de ciocolata amara rasa si dam din nou 2 min la rece.Adaugam al doilea blat insiropam bine punem mousse de ciocolata alba si decoram cu  ciocolata amara rasa,cirese si alune.




               









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu