PRAJITURA CU MOUSSE DE CARAMEL,
CAPSUNI SI CIOCOLATA ALBA
Ingrediente:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
coaja rasa de lamaie,portocala
esenta de rom,vanilie
3 linguri cacauo
putina sare
8 patratele ciocolata amara rasa
Albusurile le batem spuma cu zaharul,galbenusurile cu putina sare. Incorporam compozitiile adaugam coaja de lamaie,portocala,esenta de rom si vanilie ,cacaua iar la final faina in vant.Infornam la 170 grade 25-30 min pana la proba cu scobitoare.
Mousse de caramel:
200 ml frisca
4 gr gelatina
3 linguri sirop de caramel
Mixam frisca foarte bine,gelatina o lasam cu 4 linguri de apa 5 min apoi o punem pe baie de aburi pana de topeste bine.Amestecam gelatina cu 3 linguri de sirop apoi incorporam incet cu frisca pana se omogenizeaza.
Mousse de capsuni:
200 ml frisca
4 gr gelatina
3 linguri sirop de capsuni
Mixam frisca foarte bine,gelatina o lasam cu 4 linguri de apa 5 min apoi o punem pe baie de aburi pana de topeste bine.Amestecam gelatina cu 3 linguri de sirop apoi incorporam incet cu frisca pana se omogenizeaza.
Mousse ciocolata alba:
100 ml frisca
2 gr gelatina
25 g ciocolata alba
Mixam frisca foarte bine,gelatina o lasam cu 3 linguri de apa 5 min apoi o punem pe baie de aburi pana de topeste bine.Amestecam gelatina calduta cu ciocolata alba apoi incorporam incet cu frisca pana se omogenizeaza.
Sirop:
100 ml apa
esenta de vanilie
3 linguri zahar
Punem pe foc apa cu zaharul pana se topeste apoi inchidem focul si adaugam esenta de rom.
Decor:
cirese
ciocolata amara
alune
Taiem blatul in doua si-l punem intr-o tava detasabila.Insiropam blatul adaugam mousse de caramel ,un rand de ciocolata amara data pe razatoare si dam la rece 2 min apoi punem mousse de capsuni ,un rand de ciocolata amara rasa si dam din nou 2 min la rece.Adaugam al doilea blat insiropam bine punem mousse de ciocolata alba si decoram cu ciocolata amara rasa,cirese si alune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu