22 iunie 2018

CLATITE CU CARNE

CLATITE CU CARNE



Ingrediente:

Pentru clătite
  • 1 l de apă minerală carbogazoasă
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • făină cât cuprinde
                     Mixăm ouăle cu apa,sarea ,piperul și adăugăm făina puțin câte puțin pănă ajungem la consistența smântânii cu aproximație.
                    Punem o tigaie pe foc și turnăm câte un polonic din compoziție . Formăm toate clătitele  și le dăm deoparte.
Pentru umplutură
  • 500 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardel roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri suc de roșii
  • oregano
  • basilico
  • sare 
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 1/2 pahar apă
  • 1 mozzarella/cașcaval ras
                      Punem carnea tocată într-o tigaie cu un fir de ulei  și o lăsăm pană se schimbă la culoare.O mutăm într-o farfurie.Ceapa tăiată o punem in tigaia de la carne ,adăugăm ardeiul roșu tăiat ,usturoiul,condimentele și lasăm 2-3 minute pe foc.Completăm cu sucul de roșii,carnea tocată  și 1/2 pahar de apă.
                   Lăsăm pe foc 15 min apoi adăugăm pătrunjelul și stingem focul.
                            Luăm o foaie de clătită ,ungem cu umplutura făcută ,punem mozzarella/cașcaval și le învârtim.
                        Continuăm pană la terminarea compoziției.
                   Le așezăm într-o tavă ,presărăm parmezan și le dăm la cuptor 15 min  la 170°.
 
                                                                           Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu