CLATITE CU CARNE
Ingrediente:
Pentru clătite
- 1 l de apă minerală carbogazoasă
- 2 ouă
- sare
- piper
- făină cât cuprinde
Punem o tigaie pe foc și turnăm câte un polonic din compoziție . Formăm toate clătitele și le dăm deoparte.
Pentru umplutură
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă
- 1/2 ardel roșu
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri suc de roșii
- oregano
- basilico
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- 1/2 pahar apă
- 1 mozzarella/cașcaval ras
Punem carnea tocată într-o tigaie cu un fir de ulei și o lăsăm pană se schimbă la culoare.O mutăm într-o farfurie.Ceapa tăiată o punem in tigaia de la carne ,adăugăm ardeiul roșu tăiat ,usturoiul,condimentele și lasăm 2-3 minute pe foc.Completăm cu sucul de roșii,carnea tocată și 1/2 pahar de apă.
Lăsăm pe foc 15 min apoi adăugăm pătrunjelul și stingem focul.
Luăm o foaie de clătită ,ungem cu umplutura făcută ,punem mozzarella/cașcaval și le învârtim.
Continuăm pană la terminarea compoziției.
Le așezăm într-o tavă ,presărăm parmezan și le dăm la cuptor 15 min la 170°.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu