22 iunie 2018

MILLEFOGLIE CU CĂPȘUNI

MILLEFOGLIE CU CĂPȘUNI




Ingrediente:

  • 2 pachete foietaj
  • 500 ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • esență de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 linguri zahăr tos
  • 3 linguri făină
  • 500 g căpșuni
  • 100 ml frișcă montată


                  Coacem foietajul în două tăvi diverse
                   Punem laptele la fiert cu 2 linguri de zahăr iar între timp mixăm galbenușurile cu restul de zahăr rămas,zahărul vanilat,vanilia iar la final făina.Omogenizăm bine apoi adăugăm cateva linguri de lapte cald și învâtim.
                     Luăm laptele de pe foc și varsăm incet peste gălbenușuri amestecănd continuu.Mutăm oala pe foc si învârtim pănă ajungem la consistența dorită.Lăsăm la răcit.
                     Așezăm o foaie pe un platou ,punem crema,capșunile tăiate în jumătate și poziționăm cea de-a doua foaie.
                     Decorăm cu zahăr pudră,frișca și capșuni.

                                                                              Poftă bună!
                     
                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu