23 noiembrie 2022

Aperitive cu somon afumat și cremă de brănză

 


Ingrediente:

200 g somon afumat
3 cutii de brânză Philadelphia sau altă marcă
2 castraveți
150 g creveți congelațisau proaspeți(dacă doriți)
3 bucăți foietaj 
Patrunjel 
Ceapă verde
Sare,piper

        Tăiați foile de foietaj în mai multe dreptunghiuri înguste si le așezați în tava de copt  apoi le băgați in cuptorul preîncălzit la 180°.
         Între timp pregătiți crema de brânză. Într-un bol răsturnați toate cutiile cu cremă ,puneți puțin pătrunjel și ceapă verde pregătite în prealabil , puțin somon afumat tăiat cuburi mici, sare ,piper și amestecați pana se omogenizează bine.
         Pe un platou separat pregătiți castraveții, tăiați felii, somonul afumat tăiat fâșii subțiri,  puțin pătrunjel și câteva firicele de ceapă verde.
         Dacă doriți să ornați și cu creveți  îi pregătiți în felul următor: într-o tigaie cu 4 linguri de ulei puneți un cățel de usturoi tăiat în prealabil și creveții la prajit.Adăugați puțin vin alb dacă aveți  și condimentați cu sare și piper și lăsați pe foc până se prăjesc bine, apoi îi răsturnați într-un bol.
          Pregătiți o pungă pentru ornare/posh și răsturnați crema toată și începeți să vă jucați 😄 cum va place. Crema se pune doar pe jumătate din bucățile de foietaj obținute, restul rămân pentru "capac" .Ornați aperitivele cum doriți dumneavoastră, cu castraveți, somon afumat, ceapă verde, pătrunjel, creveți. 
                                        Poftă bună! 





    
      





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu