Ingrediente: pentru tava de 20cm
Blat
7 ouă mai mici /5mari
7 linguri de zahăr
7 linguri de făină
puțină sare
Colorant roșu (opțional)
esența de vanilie,rom,lămâie,portocale(ce doriti)
Cremă
3 cutii mascarpone
5 linguri de zahăr
esență de vanilie
Sirop
500ml apa
5 linguri zahăr
esență vanilie,rom, lămâie,portocală
Decor
Fructe de padure
Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixăm cu zahărul până "compoziția nu-ți cade pe cap 😄" iar gălbenușurile cu esențele și puțină sare.
Încorporăm compozițiile și adăugăm câte o lingură de făină pe rând, mixerul să fie dat pe poziția mai mică. Eu personal împart compoziția în 3 boluri și le coc pe rând, ca timp este același la copt dar am blaturi egale🤣.
Coaceți blaturile într-o tavă de 20 cm pregătită în prealabil cu hârtie de copt la 170° până la proba cu scobitoarea sau din ochi😄.
Între timp pregătiți crema .Într-un castron puneți cutiile cu mascarpone ,zahărul și esență de vanilie și mixați până se întărește bine. Nu vă speriați dacă compoziția se înmoaie ,mixați în continuare...faceți mușchi 🤣.
Pentru sirop puneți apa într-o cratița cu zahărul la fiert.Dați de pe foc când zahărul sa topit și adăugați esențele, cate puțin din fiecare, gustați. Lăsați să se răcească.
Formați tortul din blaturi și cremă (pungă pentru decor/posh/lingură) și ornați cum doriți.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu