Ingrediente:
1 kg de scoici
3 căței de usturoi
1/2 pahar de vin alb
Ceapă verde
Patrujel
Piper
Sare/delikat
Fulgi de chilli (opțional)
Ulei
5 roșii cherry /1 roșie mai mare
200 g smântână (opțional)
Într-un castron mai mare puneți scoicile și turnați apă rece pană sunt acoperite. Acum începe munca grea😄, toate scoicile care sunt desfăcute trebuie aruncate pentru ca sunt moarte iar restul care rămân trebuie sa le curățați cu un cuțit (cochilia),dacă sunteți norocoși găsiți puține 🤣, eu mereu am de treabă.
Pregătiți o tigaie și puneți cățeii de usturoi tăiați în prealabil în puțin ulei la prajit apoi adăugați scoicile și acoperiți cu un capac.Lasati pe foc 5-10 minute, ele se vor deschide. Acum din nou controlați ,care nu s-au deschis aruncațile.
Între timp puneți apa la fiert și fierbeți spaghetele.
Odată făcute scoicile adăugați vinul, smântâna (opțional) ,sare,piper,chilli (opțional), roșiile întregi sau tăiate cuburi, putina ceapă verde și pătrunjel și lăsați să dea câteva clocote.
Scurgeți spaghetele și le adăugati peste scoici și învârtiti bine tot. Condimentați dacă mai este nevoie.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu