24.11.22

Eclere cu cremă de patiserie și fistic

 


Ingrediente: compoziție dublă

  • 10 ouă mici /8 mari 
  • 250 ml lapte ( 1 cană)
  • 250 ml apă (1 cană)
  • 180 g unt/margarină
  • 325 g făină (13 linguri pline)                
    Crema de patiserie și fistic

  • 700 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 3 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat/bețișor de vanilie/praf de vanilie
  • esență de vanilie
  • 3 linguri de făină de grâu
  • puțină sare
  • 1 borcan 200g cremă de fistic
           Punem laptele,apa, untul și sarea într-o oală pe foc și învârtim până se topește tot untul,atenție nu lăsați sa ajungă în punctul de fierbere ,apoi turnăm toată făina odată și omogenizăm.  Când aluatul se dezlipește de pe pereții oalei compoziția este gata și dăm de pe foc.  Lăsăm la răcit compoziția și adăugăm ouăle unul câte unul .
          Transferăm compoziția într-o pungă pentru ornat/posh și formăm eclerele. Le coacem la 170° ,timp de 25-30 minute .

Crema
          
          Într-o oală punem laptele pe foc și adăugăm zahărul.
         Între timp  într-un bol mixăm gălbenușurile cu alte 2 linguri de zahăr (50g),adăugăm  sarea , esența, zahărul vanilat , făina  și praful de budincă și o jumătate de cană (un polonic) din laptele cald, apoi omogenizăm bine.
         Transferăm compoziția peste lapte și învârtim pănă ajungem la consistența dorită apoi luăm de pe foc și lăsam să se răcească. 
         Odată răcită cremă punem crema de fistic din borcan și mixăm foarte bine.
        Tăiem eclerele în două și le ornăm cu cremă .

  Decor:
200 g ciocolată cu lapte
15 g unt
sau Nutella 
fistic, nucă de cocos (opțional)

                  Topim ciocolata cu untul  pe baie de abur și decorăm eclerele sau topim Nutella la microunde,  eu personal folosesc Nutella. 

Le lăsăm la frigider cel puțin 2 ore.

                                                                                  Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu