23 noiembrie 2022

Calzone con prosciutto cotto




Ingrediente:

1 kg de făină (puteți înjumătăți compoziția)
~600 ml apă  călduță(depinde de făină)
1 cub de drojdie (42-50g)
1/2lingură de zahăr 
4,5 linguri de ulei
1 /2 lingură de sare
Prosciutto cotto 
Cașcaval 
Ciuperci                 (ce doriți dumneavoastră)
Ceapă verde            și ce aveți prin frigider 😀
Mozzarella 
Suc de rosii, bulion, passata di pomodoro

      Într-un bol puneți drojdia cu zahărul și 2 linguri de apa și învârtiți până se dizolvă complet. Separat într-un castron turnați făina cernută în prealabil, adăugati drojdia, apă, sarea și uleiul și frământați. 
      Dacă mai este nevoie de apă completați.  Formati aluatul și lăsați-l la crescut 1h,acoperit cu un prosopel la loc cald.
      Între timp pregătiti ingredientele toate care doriti ,dacă folosiți bulion puneți intr-un bol 4-5 linguri de bulion,1 pahar de apă, 1 linguriță de zahăr și puțin busuioc (faceți un sos mai lichid😃).
       Odată crescut aluatul îl împărțiti în mai multe bucăți de mărimea unui pumn. Întindeti fiecare bucată pe rând (cum facem turtele😄) și adăugați câte puțin din fiecare ingredient pe o jumătate din cerc (sos de roșii-cașcaval sau alta brânză care doriți-prosciutto cotto-ciuperci-ceapă verde) apoi închideți bine cu cealaltă jumătate.
         Formați toate bucățile și le puneți într-o o tavă pentru cuptor. Ungeți fiecare calzone cu sos de roșii și dați la cuptorul preîncălzit la 170°, treapta din mijloc 20-25 minute,dar verificați și mai devreme. 
                                Poftă bună! 





       




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu